• Verzekeringen voelen volop mee met heel het land: soepel omgaan met klanten in nood en blijvend bescherming bieden

  Sector Actueel

  “De verzekeraars tonen hun solidariteit door enerzijds wie het meest in nood is, uitstel te verlenen voor premiebetalingen, en door anderzijds de bescherming van vitale aanvullende dekkingen (overlijden, invaliditeit en hospitalisatie) in de groepsverzekering te handhaven voor wie tijdelijk werkloos valt” Hilde Vernaillen, voorzitster Assuralia

  Lees meer...

 • Het coronavirus : Annulatieverzekering UPDATE 19/03/2020

  Sector Actueel

  Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeringsondernemingen, ontvangt sedert de uitbraak van het coronavirus dagelijks vragen van de media. Ten behoeve van de media en de bevolking staat op de websites Assuralia.be en ABCverzekering.be een overzicht met betrekking tot de meest courante verzekeringen. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt naargelang de situatie evolueert.

  Lees meer...

 • In de pers

  Vrijdag 3 april 2020

  Onder de titel “Engelsen hebben andere benadering van verzekering” legt makelaar René Pirlot, tussenpersoon voor heel wat Belgische sporters, in La Dernière Heure (p. 7) uit hoe de organisatoren van het tennistoernooi van Wimbledon hun event verzekerd hebben tegen annulering. The All England Club liet in zijn polis opnemen dat een annulering mogelijk was wegens ‘alle redenen’. Een van die redenen is de afgelasting van het toernooi wegens politiek risico.

 • Assuralia 100 : Internationale conferentie over ondersteunende rol van verzekeringssector voor samenleving en economie

  Sector Actueel

  In 2019 was Boekarest aan de beurt en het jaar voordien Madrid, maar op 2 juni organiseert Insurance Europe zijn jaarlijkse internationale conferentie te Brussel. De keuze van Brussel als locatie heeft alles te maken met de 100ste verjaardag van Assuralia.

  Lees meer...

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs