In 2019 was Boekarest aan de beurt en het jaar voordien Madrid, maar op 2 juni organiseert Insurance Europe zijn jaarlijkse internationale conferentie te Brussel. De keuze van Brussel als locatie heeft alles te maken met de 100ste verjaardag van Assuralia.

De verzekeraars spelen een belangrijke rol in de creatie en instandhouding van een veerkrachtige maatschappij en economie. Dat doen ze door zowel aan ondernemingen als aan consumenten advies en expertise te verstrekken en voor financiële gemoedsrust te zorgen.

De verzekeringssector is actief op het gebied van onder meer natuurramprisico’s, cyberveiligheid, pensioensparen en infrastructuurinvesteringen en steunt de inspanningen van overheden om de nodige veerkracht te garanderen.

Tijdens de 12de Internationale Conferentie van Insurance Europe maakt een indrukwekkende reeks genodigden zijn opwachting. Politici en afgevaardigden van marktleiders en toezichthouders zullen er debatteren over de gepaste antwoorden op de ontelbare, met elkaar verbonden risico’s die zich in de wereld van vandaag manifesteren.

Hilde Vernaillen, voorzitter van Assuralia, zal niet alleen de congresgangers verwelkomen maar zelf ook deelnemen aan een paneldebat over de pensioenen. Aan datzelfde debat zal nog een Belg deelnemen: Monique Goyens, algemeen directeur van de Europese consumentenorganisatie BEUC. Een derde Belgische vrouw op het programma is Steffi Illegems; de advocate (Baker McKenzie) zal haar verwachtingen voor de toekomst delen. Professor Karel Van Hulle (KULeuven en Goethe Universiteit Frankfurt) is ‘master of ceremonies’; hij moet de hele conferentie in goede banen leiden.

Opvallende namen onder de talrijke sprekers zijn Thomas Buberl, ceo van de groep AXA, en de Europese parlementsleden Markus Ferber (EVP fractie) uit Duitsland en Kira Peter-Hansen (Groene fractie) uit Denemarken, met haar 22 jaar de jongste verkozene in de geschiedenis van het Europees Parlement.

Het volledige programma, met alle sprekers vindt u op deze pagina van Insurance Europe. U vindt er ook de inschrijvingsmodaliteiten. Het gebeuren zal plaatsvinden in Auto World.

Om het evenement te promoten maakte Assuralia vorig jaar een filmpje, met de medewerking van toenmalig voorzitter en huidige ondervoorzitter Hans De Cuyper.

Check het filmpje hier.